כחלק מפרוייקט "פסיפס" של קהילת מספרי הסיפורים של אינטל – התנסתי בתחושה של איך זה להיות מהצד השני: זו שמראיינים אותה.

גיא בסטקר, עובד אינטל וחבר בקהילת הסטרוטלינג שאני מובילה, שאל אותי על הדרך בה התגלגלתי להיות מובילת קהילות, איך בונים עסק מאפס, וגם איך זה לעבוד איתם ביום יום. וזהו, מכאן – אלו המילים שלו :) תהנו!

 

גיא בסטקר - קהילת הסטוריטלרים

 

הדר החלה את התנסותה כמובילת קהילות בקהילת השוות באיזור פרדס חנה-כרכור – קהילת פייסבוק לנשים בלבד. לאחר זמן מה החלה להוביל את קהילת המובילות של קהילת השוות בארץ ובעולם. בהמשך הדר הצטרפה לקהילת אנשי העולם החדש אשר מגדירה מחדש את עולם הקריירה ומונה היום כ-39K חברים. אחד הפרוייקטים שנולדו מהקהילה הוא פרויקט השכונות בו מעבירים את הקהילה הוירטואלית למפגשים פיזיים ודרכם מחזקים את תחושת הקהילתיות בכל רחבי הארץ – מכפר ורדים ועד אילת.

 

בשנתיים וחצי האחרונות הדר הגדירה ויצרה עסק שמוביל קהילות בתוך חברות מהמובילות במשק, מייצר תחושת שייכות בקרב העובדים ועוזר להנהלה להשיג יעדים שונים בתחום המיתוג וכח האדם.

מה שהתחיל כדוגמא מהר מאוד קלח לשיחת בוקר מעניינת על קהילתיות, ביזנס ובעיקר תהליך מרתק של הדיוק העסקי של הדר.

 

מהי הקהילה הראשונה שלקחת בה חלק?

"בעקרון, הקהילה באמירים הייתה הקהילה הראשונה שלי וזאת שאהייה חלק ממנה כל חיי. שם גדלתי, התחנכתי וביליתי את מרבית זמני עד שלב הלימודים. מאוחר יותר, הגעתי לקיבוץ מענית ללימודיי פסיכותרפיה גופנית – בה בחרתי בעיקר כי היה חשוב לי לשלב בין הגוף והנפש. בתור חדשה באזור נחשפתי לקהילת "השוות באזור" שעזרה לי משמעותית בחיי היומיום: איפה מתקנים פנצ'ר? איפה הכי כדאי לעשות קניות? המלצה על איש מקצוע כזה או אחר וכו. הייתי מאוד נוכחת בקהילה ועם הזמן הבנתי שזה מה שנתן לי את הבוסט להפוך למובילה של הקהילה".

 

מה זה אומר להיות נוכחת?

"להגיב לשאלות של חברות הקהילה, לכתוב פוסטים, לעזור לאחרות כשאפשר".

 

כשאני מנסה להבין מאיפה הטייטל של "מובילת קהילות" התחיל, אני משער שהיית ראש מועצת תלמידים או משהו כזה. אני צודק?

"לא, ממש לא! לא הייתי ראשת מועצת תלמידים, רחוק מזה. בזמן הלימודים עברתי כל מיני תהליכים עם עצמי. אחד מהם היה לקחת יותר אחריויות ולתפוס תפקיד כגורם מוביל. בהמשך, ובמקרה לחלוטין, לקחתי טרמפ גורלי עם ליאת ורדי בר בדרך לתל אביב להרצאה שלה עצמה. קצת אחרי זה קיבלתי ממנה הצעה להוביל את קהילת השוות המקומית ומיד הסכמתי. הכל התחבר.

בזמן שהובלתי את הקהילה – השתמשתי ביכולת חיבור לאנשים, הגמישות והסקרנות שלי כדי להוביל את הקהילה קדימה ולעשות דברים מדהימים".

 

ומה השלב הבא אחריי השוות?

"כחלק מהתפתחות התפקיד עברתי להוביל את המובילות (יש קהילות אזוריות בארץ ובעולם). בשלב מסוים זה הפך להיות אינטנסיבי מידי ואישי מידי, ומצאתי את עצמי יותר ויותר מתפקדת כמין עובדת סוציאלית. המקומיות הביאה את הסיטואציות האלו לחיים האמיתיים, כמו למשל שישי בבוקר במכולת, האנונימיות פגה וזה התחיל פחות להתאים לי. בשלב זה, הגיעה הצעה לנהל את אנשי העולם החדש עם ליאור פרנקל (מכר שלי מהעבר). החלטתי לעבור לעולם הקריירה ולהתרחק מעט מהמקומיות. זה קרה דיי במקביל להקמת העסק שלי".

 

מה זה אומר להוביל קהילה? בעולם התוכן שלי זה אומר להניע עובדים, ייצור תוכניות ויעדים.

"באנשי העולם החדש אין יעדים מוגדרים אלא צורך שאנחנו נותנים לו מענה. התפקיד שלי הוא לעזור בשוטף, להחזיק את הקהילה ולשמר אותה. חוץ מזה, מאוד מאפיין אותי לקחת על עצמי פרויקטים בקלות ולראות כמה צעדים קדימה, וזה מה שהוביל להקמת פרויקט השכונות. הבייבי שלי.

 

יש לנו יעדים להתרחב במספר השכונות אבל אנחנו סלחניים מכיוון שזה מבוסס התנדבות. לעומת זאת בעסק שלי אני לגמריי עובדת עם יעדים. אני צריכה להראות אימפקט ולחבר אותו לאסטרטגיה של הלקוחות שלי. הבנה של הצרכים של הלקוח שלי ומה יעשה אותו מרוצה, ובסופו של יום למדוד גם דברים רכים כמו תחושת שייכות".

 

מה לגביי הנעת עובדים?

"אני משתמשת בהרבה כלים מעולם הטיפול לטובת הנעת עובדים ואנשים, ויצירת קהילה. אני יודעת איך להקשיב לאנשים, להבין מה חשוב להם באמת ולמצוא את הערך המשותף שיגרום להם לזוז. זו אומנות לכל דבר".

 

את מגדירה את עצמך כחלוצה בתחום. מה המשמעות של להיות חלוצה? איך מתחילים דבר חדש? מה היה הקצה חוט שלך?

"זה אתגר לא קטן. נקודת ההתחלה היא לחקור, לא לירות באפלה אלא לחפש את אבניי היסוד של המודל העתידי. קראתי הרבה וחקרתי, ישבתי ולמדתי, ביצעתי בפועל והתנסתי, ובסופו של דבר הדברים מתחברים.

לאט לאט יסוד חובר למשנהו עד שלפני חצי שנה מצאתי את החזון שלי, שהוא: להקים מרחבים לאנשים בהם הם יכולים להיות מי שהם.

מפה כל יסוד שמצאתי וכל אבן שאני מגלה אני מחברת לחזון, או שאני שומטת אותה במקרה של חוסר התאמה. אתה יכול לשמוע על זה עוד בפודקאסט שלי ושל כנרת יפרח – 'ביסמוט ויפרח' בפרק ללכת בדרך שעוד לא הלכו בה".

 

האם תוכלי לשים את האצבע על התכונה הכי בולטת שלך שעוזרת לך להוביל את תחום הקהילות?

"אני בן אדם של אנשים, אני מקשיבה ומתעניינת. זה עוזר לי לחבר אנשים ולרתום אותם לכיוון הכללי שאני מאמינה בו. נוסף על כך אני גמישה ומוכנה לוותר על כיוונים שהייתי בטוחה שנכונים תחילה אך התבררו כטעות. לעניות דעתי, שילוב התכונות האלו תורמים להצלחתי".

 

איך את מתארת את הקריירה שלך עד כה?

"כרגע אני רוכבת על רכבת ההרים של ההצלחות. העסק גדל ותחומיי העיסוק מתרחבים, אבל זה מגיע עם הרבה מאמץ, עבודה קשה וחוסר פשרות לגביי איכות וביצוע. שום דבר לא אוטופי ורומנטי כמו שזה עלול להישמע".

 

אני גם מרגיש לעיתים שאולי ההצלחה שלי מקרית, ושאני צריך להתאמץ מאוד כדי להצליח… זאת למרות שאני מכיר ביכולותיי וחוזקותיי.

"בדיוק! זו "תסמונת המתחזה". למרות שאנחנו יודעים שאנחנו טובים והעבר מוכיח שנחלנו יותר מהצלחה אחת או שתיים, עדיין ישנה ההרגשה שמישהו יגלה את ה"בלוף" שלנו.

ישנם כאביי בטן כשמתחילים משהו חדש, אבל מהר מאוד אני נכנסת בעובי הקורה, מביאה את הסקרנות ואת היכולות שלי ומצליחה להשיג את מטרותיי. אולי זה המנוע של ההצלחה, ההבנה שתמיד צריך להתאמץ ושום דבר אינו מובן מאליו…."

 

תוכלי לתת עוד מפתחות להצלחה?

"אני מאוד מקפידה על איזון בית עבודה, למשל – היום אני נוסעת עם חברה למלון למרות שיש לי הרצאה להכין לשבוע הבא, אבל אני יודעת שאשלים את זה בסופ"ש. בגדול אני מאמינה שצריך להיות לי כיף, הן בעבודה והן בחיים האישיים, ואני עובדת בשביל שזה יהיה כך".

 

איך את מסכמת את העבודה עם אינטל עד כה?

"וואו, אתם אדירים. אני ממש נהנת לעבוד איתכם כקבוצה וכפרטים. התוכן מעניין והאנשים ממש טובים, פשוט אנשים טובים וסקרניים. רואים שאתם (עובדיי אינטל) אוהבים את העבודה שלכם. גם אם אתם מחפשים שינוי, אתם מחפשים אותו בתוך הארגון.

אנחנו מרימים פה צוות שעובד יפה ומייצרים תחושת מחוברות ושייכות שמתאימים למודל העסקי שפיתחתי ובתכלס לחזון כולו".

 

המפגש הראשון שלנו

 

אם יבקשו ממך למנות את החסרון והיתרון הכי גדולים בעבודה עם אינטל, מה היית אומרת?

"אחד הקשיים בעבודה מול החבר'ה באינטל זה התאגיד האמריקאי. יש פרוצדרות לכל דבר והגמישות היא די מוגבלת. בנוסף, אינטל היא סוג של עולם קטן: חיה בתוך עצמה ופחות מחוברת לאקו-סיסטם. בחלק של היתרון – זה מאוד קל ונוח לי לחבר אתכם לאקו סיסטם הגלובאלי ולהראות לכם את העולם החיצון. זה אפילו כיף!"

 

איך את מתמודדת עם הסינית הטכנולוגית שאנחנו מרעיפים עלייך? איך את לומדת?

"אני לומדת בעיקר מהסקרנות שבי. אני נחשפת לעולמות תוכן שונים ומגוונים וברגע שעולה נושא שאינו מוכר לי אני הולכת לקרוא או מבקשת הסבר במקום וכך אני משלימה את פעריי המידע. בסופו של דבר אני לא צריכה להגיע לפרטים אלא להבין את התמונה הכוללת.

אחד הדברים החשובים שלמדתי על פערי ידע הוא שאנשים ממש אוהבים ללמד אחרים אז כל מה שאני צריכה זה רק לשאול וכל ההסברים יגיעו בקלות".

 

ציון לתוכנית עד כה?

"9.5. אנחנו עושים דברים נפלאים, אפשר להרגיש את זה מכל חלקיי הפאזל".

 

סטוריטלרז באינטל

שאלת סיכום שאני שואל את כולם (ואת הראשונה…) : במשפט או שניים תתארי לי החוויה הקולינרית הכי מרגשת שאת יכולה לחשוב עלייה.

"אני הכי מתגעגעת לחיטה המתוקה של סבתא שלי מהמושב. גם כשאמא מנסה להכין את אותה החיטה עם אותו המתכון – זה לא יוצא לה כמו לסבתא. בסופו של דבר זה מה שמחבר אותנו לסיפור שלנו, האוכל של הבית".

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *