לפני כמה שנים לקחתי חלק בסדנה שאחד מאבני היסוד שלה היו לדעת לזהות הצלחות. בפעם הראשונה שנתנו לי את המשימה – לכתוב עשר הצלחות שקרו לי *היום* – לא עלה לי שום דבר לראש. עשר הצלחות ביום? זה בלתי אפשרי!

 

בהמשך לכל ההתנגדויות שעלו והטיעונים לגביי זה שאין מצב שאפשר להשיג כל כך הרבה הצלחות ביום אחד, הסבירו לנו על תפיסה מאוד שגויה לפיה הצלחה צריכה להיות מאוד גדולה, משמעותית ונוצצת כדי להיחשב כאחת כזו… אבל האמת היא שהצלחה יכולה להיות גם קטנה, ואפילו רצוי שתהייה כזו, כדי שנרגיש כל הזמן שאנחנו מסוגלים לייצר בקלות עוד ועוד הצלחות כאלו.

 

פתאום זה לא קשה לייצר הצלחה כי היא לא חייבת להיות הפקה רצינית – פשוט משהו שקרה בצורה טובה.

 

אם ניקח את אותו העיקרון ונסתכל על קהילה, נגלה שיש לנו אינספור הצלחות גדולות וקטנות שראוי וצריך לחגוג אותן. השאלה היא רק איך נדע מה היא הצלחה, איך אפשר לחגוג אותה ומול מי. המאמר נוגע בדיוק בזה.

 

חגיגות הצלחות

 

איך נדע מה היא הצלחה?

 

לפני כחצי שנה אירגנתי אירוע קהילה לאחת מהקהילות שאני מובילה. היה לי ברור שאני רוצה לערוך את האירוע כדי להגביר את תחושת השייכות של החברים בה, לחשוף את הפעילות שלה לאנשים נוספים ולהגביר את המעורבות באונליין. כדי לדעת לקחת את המטרות האלו לפרקטיקה בשטח, בניתי אקסל שפירק את המטרות ליעדים מדידים ומשימות לביצוע.

 

הנה דוגמא לתהליך מחשבה כזה:

 

 

אחד הדברים הכי חשובים שנוצרו מהתהליך הוא ההבנה לגבי מה אני צריכה לדעת עוד לפני המפגש (למשל – כמות פוסטים שבועיים), מה אני צריכה לעשות בפועל כדי לגרום לזה להתממש ומה היא הצלחה בעיניי.
בסוף האירוע יכלתי לבדוק את היעדים המדידים שהגדרתי, להבין מה צריך לשמר/לשפר, וגם לגלות אילו הצלחות בלתי צפויות השגתי.

הצלחה בלתי צפויה לדוגמא – אחת מחברות הקהילה באותו האירוע ביקשה להצטרף כמתנדבת לצוות ההובלה. זו לא הייתה המטרה של המפגש, לא חשבתי שזו אופציה בכלל, ובכל זאת זו הצלחה מסחררת, הרבה יותר משמעותית מהצלחות אחרות שכתבתי באותה טבלת אקסל.

 

עם זאת, הצלחה לא חייבת להיות קשורה ליעדים ולפי העיקרון ממנו התחלתי את כל הפוסט הזה גם הרבה יותר קטנה וממוקדת. אחת כזו שלא כותבים באקסל. למשל, לפרוץ את המחסום עמידה מול קהל שיש לי.

 

זו הצלחה שאני לא אשים בתוך טבלת אקסל אבל כשאצליח לעשות אותה זה יהיה מדהים ומאוד משמעותי.

 

 

איך חוגגים הצלחה?

 

כל הצלחה שהשגתם, גם אם היא מינורית ולא בדיוק מה שתכננתם, ראויה לחגיגה. לא חייבים לעשות בהכרח הפקה עם מסיבה, אלכוהול וכו', אבל כדאי להגיד תודה לכל מי שלקח חלק ועל הדרך להעלות את המוטיבציה שלהם להמשיך ולקחת חלק גם בפעמים הבאות.

הנה כמה דרכים נפוצות לחגיגות בתוך קהילה:

 

  1. פוסט/סרטון הוקרה ותודה לכל השותפים בארגון והפקת אירוע
  2. תמונות מקצועיות של חברי קהילה ממפגש/אירוע
  3. סרטון חוויתי ממפגש קהילה
  4. יחסי ציבור בתקשורת – כתבה בעיתונות או באתרי אינטרנט גדולים
  5. ויז'ואל חגיגי בקאבר – לדוגמא: חגיגות X אנשים בקבוצה
  6. אירוע מסכם שנה

 

כל אחת מהדרכים הללו יכולה להיקשר להצלחה קטנה או גדולה. גם מפגש חשיבה על עתיד הקהילה עם חמש אנשים הוא הצלחה שראוי לציין, וגם אירוע שנתי של 500 אנשים. ההסתכלות היא לגמרי שלכם.

 

העיקרון המנחה: חגיגה תבנה קהילה חזקה יותר

 

משולש החוגגים מגדיר את שלושת הקודקודים הכי חשובים שצריך לחשוב עליהם בעת חגיגה: אנחנו (המובילים), הצוות שלנו והקהילה עצמה, ואם אתם שואלים את עצמכם מאיפה לקחתי את זה אז מהראש שלי + 'צייר'. מוכשרת :)

 

 

אנחנו המנוע המזין והמתפעל שצריך את כמויות המוטיבציה והאנרגיה הגבוהות ביותר, ודווקא בגלל שאנחנו המובילים, הרבה פעמים התגמול האישי נשכח או יורד לתחתית סולם החשיבות.

 

אני ממליצה לכם בחום רב לחשוב כל הזמן על ההצלחות האישיות שלכם בתוך כל דבר שתעשו ולחגוג אותן מול עצמכם איך שאתם אוהבים (אצלי זה בד"כ אוכל/עיסוי אבל כל אחד והקטע שלו).

 

הצלחות אישיות יכולות להיות הכרות עם אנשים חדשים, התמודדות בעמידה מול קהל, פידבקים מאוד טובים על הארגון, הצלחה בגיוס חסויות, רווח מקצועי או כלכלי ועוד.

 

הצוות שמניע את הקהילה בשוטף ולוקח חלק בהובלה שלו זקוק להרבה הוקרה, הכרה והערכה מכם ומהקהילה. מניסיוני זה בונה את הצוות, מעלה את המוטיבציה לעשייה בפעם הבאה גם עבור מי שלא לקח חלק משמעותי הפעם ומחזק את הקשרים הבינאישיים בין חברי הצוות. כל אלו מחזקים בסופו של דבר את הקהילה ואת החוסן שלה.

 

הצלחות צוותיות יכולות להיות שיתוף פעולה בארגון אירוע, הצלחה ניהולית משמעותית מול חבר/ת קהילה שהיה זקוק לעזרה, תמיכה אחד בשנייה, התמודדות מול משבר קהילתי ועוד.

 

כל הצלחה כזו מוכרחה לקבל הכרה מול כל אחד ואחת מאנשי הצוות (ולפעמים גם מול הקהילה כולה).

 

ואחרונים חביבים, אבל לא פחות חשובים – חברי הקהילה שלכם.

 

חברי הקהילה לוקחים חלק פעיל, יוזמים ומבצעים, ועל זה מגיעה להם הרבה תודה והערכה. זה לא ברור מאליו שהם שותפים לחזון שלכם והולכים אחריכם! ראוי, רצוי וכדאי להגיד להם את זה בכל הזדמנות חגיגית (והאמת שגם ברגעים לא חגיגיים בכלל).

 


 

לסיכום:

 

תזכרו להגדיר יעדים מדידים שמגדירים הצלחה ותפרקו אותם לרמת המשימה הכי פרקטית וסופית.

תתרגלו זיהוי של הצלחות קטנות לאורך הדרך.

אל תשכחו להגיד כל הזמן תודה לאנשים שעוזרים לכם לגרום לקהילה שלכם להיות מה שהיא. הצוות שלכם ואנשי הקהילה לא ברורים מאליהם בכלל!

תקיפו את עצמכם באנשים שיכולים ומסוגלים לחגוג אתכם הצלחות אישיות. זה לא פחות חשוב מכל היתר.

 

חגיגה נעימה!

הדר

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *